Book Force One

YOUR ENGLISH PARTNER

tel

Contacteaza-ne

0723278156

Carti de business

Noutate adaugata Vineri , 24 Februarie 2012, 09:44:19

              Vorbim foarte serios cand spunem ca orice om de afaceri trebuie sa cunoasca o limba de circulatie internationala la nivel de business. Si acum va vom explica ce inseamna “la nivel de business”. Acest termen se refera la un nivel avansat de cunoastere a unuei limbi de circulatie internationala, de preferat engleza. Ba mai mult decat atat, acest nivel cuprinde cunostinte avansate despre afacerea sa, in limba engleza. Iar acest lucru se poate atinge prin studierea unor carti de business. Este necesar ca un om de afaceri sa isi cunoasca afacerea si domeniul de activitate.

Atunci cand ii spui unui om de afaceri ca are nevoie sa stie sa vorbeasca o limba de circulatie internationala, la nivelul pe care l-am specificat mai sus, prima intrebare pe care ti-o va adresa va fi “De ce?”.

Este foarte important ca o persoana sa fie convinsa de necesitatea de a invata limba engleza, deoarece altfel nu o va invata sau, in cel mai bun caz, o va invata cu dezgust, iar asta nu il va ajuta la nimic, pentru ca nu va retine nimic si nu va reusi sa dezvolte cateva idei cand discuta cu o persoana cu care se poate intelege doar in aceasta limba. O discutie cu o persoana care nu intelege limba ta, e nevoie de cunoastere atat de profunda a limbii engleze incat sa ajunga sa gandeasca in limba respectiva. Stim ca suna foarte greu, dar este foarte usor dupa mult exercitiu sa ne concentram atat de bine incat sa ne obisnuim sa gandim in limba in care vorbim.

Revenind la intrebarea initiala, este foarte important ca un om de afaceri sa isi cunoasca propria afacere si domeniul de activitate in care activeaza aceasta in limba engleza, pentru ca orice om de afaceri adevarat va dori sa isi dezvolte afacerea si sa o aduca la un stadiu mai inalt. Iar atunci cand nivelul ajunge destul de inalt incat sa fie necesara un dialog cu persoane care nu cunosc limba lui, ei sa poata, totusi, comunica folosind limba engleza. Si, asa cum spuneam, aceasta trebuie sa fie cunoscuta la un nivel superior si avansat, cu termeni de specialitate din domeniul in  care activeaza.

Este foarte usor sa ajunga la acest nivel dupa ce stapaneste destul de bine limba la modul general, cu ajutorul cartilor. Acestea il vor ajuta sa isi exerseze si abilitatea de a invata singur, dar il va ajuta foarte mult in castigarea increderii in sine. Tot ce trebuie sa faca este sa incerce.

platforma SilkMART by SilkWEB
© 2007-2017 Book Force One. Toate drepturile rezervate